Radio Argentyna #8 | Wołowina z wołowiną, czyli kuchnia argentyńska
Kuchnia argentyńska znana jest przede wszystkim z wołowiny. Okazuje się jednak, że na stołach Argentyny znajdziemy o wiele więcej, a tradycyjne potrawy powiedzą nam dużo o historii i wpływach kulturowych w regionie. Będzie mowa o daniach takich jak milanesa, locro, empanada, chipa, sopa paraguaya czy sorrentinos, a także o yerba mate, winie i tereré. Na koniec o trzeciej rocznicy "zniknięcia" Santiago Maldonado i o Dniu Pachamamy. RADIO ARGENTYNA to argentyńska rzeczywistość w jednym podcaście: wiadomości, muzyka i opowieści z podróży. Te ostatnie: z akcentem na aktualne kwestie społeczne i ich historyczne przyczyny. Do odsłuchania na Spotify, Breaker, RadioPublic, Anchor FM, Google Podcasts, Podplayer, Pocketcasts, Podkasty.info, a także na stronie fizyk-w-podrozy.blogspot.com.
Możesz wspierać powstawanie podcastu za pośrednictwem Patronite (klik!)
Komentarze
Prześlij komentarz
Komentarzopisarze proszeni są o się podpisanie!